De noodzaak van Two-Factor Authentication

De noodzaak van Two-Factor Authentication

Aangezien een cryptocurrency niet kan worden hersteld in het geval van diefstal of fraude, is het uitermate belangrijk om een Two-Factor Authentication (2FA) te gebruiken bij Exchanges en online wallet dienstverleners, zoals Bitvavo. Je moet het niet zien als een optie, maar als minimum vereiste. Want een standaard loginnaam en wachtwoord is voor een ervaren hacker best makkelijk te achterhalen.

Bescherming tegen hackers

Het legt een extra hoge drempel voor een hacker om jouw account in te komen. De Two-Factor Authentication creëert een extra beveiligingslaag. De twee factor is specifiek voor iedere gebruiker. Elke account heeft een eigen beveiligingscode die willekeurig wordt gegenereerd, en wordt opgeslagen een een ander apparaat naar keuze.

Dit betekent dat een hacker eerst de nieuwste versie van de code van dat specifieke fysieke apparaat moet ophalen, en dan nog jouw login gegevens moet achterhalen. Vandaag de dag is dit is de meest gangbare manier om jouw login gegevens tegen hackers te beschermen. Het is te gebruiken voor meeste online diensten die gebruik maken van een login met gebruikersnaam en wachtwoord.

Tips van het deskundige Bitvavo

Een Two Authentication App dat niet expliciet alleen maar op jouw apparaat bestaat, levert beveiligingsproblemen. Als jouw app een herstel service heeft bijvoorbeeld, dan is jouw telefoonnummer op hun cloud opgeslagen. Via sim hacking kan een fraudeur dan toch aan jouw gegevens komen. Let hier even op bij het kiezen van de juiste app.

Om toegang te krijgen via een twee factor oplossingen heb je altijd een tweede apparaat nodig. Zonder dit tweede apparaat geen toegang. Maar wat als dit tweede apparaat kapot gaat? Dan moet je een vervelend en langdurig herstelproces doorlopen. Oplossing? Registreer meer dan één apparaat. Zo ben je minder afhankelijk en maak je het een hacker nog een stapje moeilijker.

Plaats een reactie